Ферментація зазвичай відбувається в живій клітині. Часто плутають із бродінням, але ферментація – це лише простіша частина з багатьох складних процесів бродіння. Наприклад, у результаті бродіння розмножуються дріжджі, а під дією ферментів, що виробляються дріжджами, цукор перетворюється на спирт.
Наприклад, квашення – зазвичай пов’язане з активністю молочнокислих мікроорганізмів. Однак у гастрономії ферментацією називають й інші схожі процеси, які можуть відбуватися в найрізноманітніших продуктах – овочах і злаках, молоці чи м’ясі. Найчастіше їх викликають мікроорганізми, але не завжди.
До ферментованих продуктів належать звичні для нас із дитинства кефір, квашена капуста, солоні огірки, чайний гриб (або комбуча, що набирає популярності). А взагалі, ферментувати можна все, що завгодно: молоко, м’ясо, рибу, овочі, фрукти та ягоди. Навіть хліб на заквасці без дріжджів – теж продукт ферментації.
CBD продукція стає все більш популярною, особливо серед тих, хто шукає природні способи підтримати здоров’я…
Новий Toyota Land Cruiser - це справжній виклик стандартам і водночас глибока повага до багаторічної…
Заправка картриджей лазерных принтеров — это один из способов сократить расходы на печать без потери…
Выбор тельфера для подъема тяжелых грузов — ответственная задача, особенно если речь идет о мощных…
Тепла підлога під плитку: призначення та різновиди Керамічна плитка є найбільш поширеним покриттям для підлоги,…
Очередные изменения в законодательстве Украины окончательно запутали систему начисления пенсионных выплат для граждан. Как следствие,…