У якому сорті картоплі більше крохмалю?

Айдахо . Смачна, з високим відсотком крохмалю, який сягає 17%. Її легко готувати завдяки текстурі м’якоті, яка навіть після тривалої термічної обробки зберігає приємний жовтуватий колір. Висаджується навесні відразу ж, як минають заморозки, і температура сягає +8 градусів.

Звертати увагу на сорт картоплі: біла містить менше крохмалю, тому готується довше і практично не розварюється. Рожеві сорти придатні для приготування салатів, оскільки за структурою більш щільні.

Де найбільше крохмалю Найпростіший спосіб визначити продукт із високим вмістом – дізнатися його “вік”. У старій картоплі зазвичай більша кількість крохмалю, ніж у молодій. Умови зберігання також впливають. Якщо ви зберігатимете картоплю в теплі, відсотковий вміст сполуки відбуватиметься повільно.

Найбільш крохмалистий овоч – картопля, крохмаль може становити до 25% від загальної маси бульби. Крім картоплі, до крохмалистих овочів відносять кукурудзу, моркву, буряк, кабачки, корінь селери, гарбуз, топінамбур, редьку та редис.