У Росії, на жаль, такої заборони немає. Різниця між макаронними виробами групи А і групи В у тому, що борошно твердих сортів (крупка) містить більше рослинних білків, більше вітамінів і мінералів, більше клітковини. На імпортних упаковках групу А можна ідентифікувати за написом “durum” або “semolina”.
Корисні якості Як уже говорилося вище, найкориснішими для здоров’я є макарони з твердих сортів пшениці. Вони є дієтичним продуктом, оскільки мають досить низький глікемічний індекс, а отже, на тривалий час насичують і втамовують відчуття голоду.
Найкориснішими та найякіснішими вважаються макарони з твердих сортів пшениці. Уся справа в різній вуглецевій структурі твердої та м’якої пшениці. У твердих злакових культурах міститься кристалічний крохмаль, а в м’яких – крохмаль має аморфну форму.
Напис “вищий сорт” і “вища якість” на простих, недорогих макаронах групи В означає, що їх виготовлено з хлібопекарського борошна вищого сорту, позбавленого практично всіх корисних речовин. У тому разі, якщо ви не любите макарони з твердих сортів пшениці, краще обирайте корисніший перший або другий сорт.