У м’ясі щуки міститься багато корисних вітамінів і мікроелементів. Воно корисне для здоров’я шкіри та слизових оболонок, нервової та травної системи, регулює цукор у крові, є антиоксидантом. М’ясо щуки корисне в разі захворювання щитоподібної залози.
Щука цінується як їстівна риба, але в неї гострі кістки, так звані Y-подібні кістки. Однак завдяки впорядкованому розташуванню кісток у спинці в два ряди їхнє виймання не становить особливих проблем і виконується дуже просто. М’ясо цієї хижої риби відносно сухе.
Якщо є під рукою – дрібна риба і рибні обрізки (голови, хвости, плавники) для рибного бульйону. Видаляємо зябра і обережно чистимо шкуру риби від луски, щоб не порвати її. Підрізаємо шкіру за головою щуки так, щоб на спинці вона залишилася цілісною, акуратно знімаємо шкіру до хвоста панчохою, надрізаючи біля плавників.