У чому користь груші?

Корисні як профілактика появи холестеринових бляшок і атеросклерозу (клітковина знижує рівень холестерину в крові), мають сечогінну дію, беруть участь у кровотворенні, виводять з організму токсини і шлаки. Груша благотворно впливає на мікрофлору кишківника, покращує травлення й обмін речовин.Nov 17, 2021

Скільки груш можна з’їсти на день Щоб отримати корисні речовини, достатньо з’їсти всього 2-3 груші на день. Однак якщо ви любите ці фрукти і не страждаєте захворюваннями шлунково-кишкового тракту, можна їсти їх, скільки завгодно.

Груша відварна має сечогінну, жарознижувальну, антисептичну дії. З цією ж метою використовують і грушевий відвар, він рекомендується в разі нирковокам’яної хвороби. Сік і відвар плодів застосовують як сечогінний засіб і призначають у разі жовчнокам’яної хвороби. Унікальна властивість груші – вона природний антибіотик.

За словами фахівця, не рекомендовано їсти груші людям, які мають захворювання травних органів. Груша багата на клітковину, яка посилює перистальтику і подразнює слизову оболонку кишківника. У фрукті міститься і фруктоза, здатна спричинити газоутворення.