До складу грецького салату входять помідори, що містять лікопін. Потужний антиоксидант допомагає знизити ризик розвитку захворювань, пов'язаних із серцево-судинною системою, а також ефективний при лікуванні астенії.. Користь огірків полягає в наявності калію та кремнію у складі.
Чому грецький салат корисний?
Зміст:
Вітаміни А, Е та С зміцнюють кровоносні судини та покращують роботу серця. Кальцій, йод, вітаміни Е та В1, що містяться в перці, допомагають організму боротися з раковими клітинами. Великий вміст вітаміну А сприяє боротьбі із захворюваннями дихальних шляхів.
Скільки вітамінів у грецькому салаті?
Харчова цінність та хімічний склад "Салат грецький".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 г |
---|---|---|
Вітаміни | ||
Вітамін А, РЕ | 700 мкг | 77.8% |
Ретинол | 0.7 мг | |
Вітамін В1, тіамін | 0.05 мг | 3.3% |
Які вітаміни містяться у грецькому салаті?
Крім цього, у цьому продукті багато натрію та магнію. Болгарський перець містить велика кількість вітамін А С, В, РР та А, які сприяють зміцненню імунітету. А маслини, містяться в салаті, багаті на ненасичені жирні кислоти, пектини і білки, що знижують рівень холестерину в крові.
Що входить до приправи для грецького салату?
Набір спецій для грецького салату
- Набір спецій для грецького салату
- Склад: орегано, кріп, базилік, петрушка, сіль, цибуля, перець чилі, помідори
- Об'єм: 40 гр
- Виробництво: Греція, Lamb.
- Рецепт грецького салату
Чим корисний фета?
Сир фета має багатий мікроелементний і вітамінний склад. Серед основних компонентів вітаміни груп B і D, мікроелементи магній, цинк, фосфор, залізо, марганець, натрій, кальцій, селен.Молочнокислі бактерії нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту, покращують мікрофлору кишечника.
Чим можна замінити орегано у грецькому салаті?
- Майоран: свіжий чи сушений Орегано, або материнку іноді називають «диким майораном». …
- Листя базиліка Базилік належить до того ж сімейства, що й орегано. …
- чебрець Свіжий чебрець – найкращий замінник свіжого орегано. …
- Італійські трави.
- Петрушка …
- Естрагон …
- Кріп …
- Розмарин
Що за спеції орегано?
Опис Одна з найпоширеніших спецій італійської кухні, її часто додають у піцу та пасту для свіжого аромату. Орегано (або материнка звичайна) відрізняється гіркувато-пряним ароматом і насиченим терпким смаком з легкими в'язкими нотками.