– Вони містять вітаміни В1, В2, В9, А, Е, РР, мікроелементи – залізо, магній, цинк, калій, що робить цей овоч незамінним для пацієнтів із захворюваннями серцево-судинної системи, його необхідно вживати для профілактики артеріальної гіпертензії, ішемічної хвороби серця, аритмії.
Кабачки повністю їстівні – можна їсти шкірку, м’якоть і насіння. Але остерігайтеся кабачків із гірким смаком! Вони свідчать про високий вміст отруйної сполуки, кукурбітацину. Вона може спричинити харчове отруєння, розлад шлунка і навіть смерть.
Вітамін А, який також міститься в кабачках, покращує її пружність і тонус, вирівнює колір і бореться з передчасним старінням. А калій, кальцій, залізо та магній потрібні серцю, мозку, м’язам і печінці.