Фахівці з етикету вважають, що в кафе чи ресторані офіціанту заведено завжди залишати чайові, якщо їх не включено в рахунок. "У Росії стандартний розмір чайових – 10% .Sep 9, 2021
Чайові заведено давати всюди, і великі. 15% вважається майже конституційною нормою, заплатити менше 10% просто непристойно. У ресторанах розмір чайових становить 15-25%, у кафе, барах – 10-15% і навіть у закладах фастфуду американці залишають $1-2 чайових.
10% У Росії чайові зазвичай становлять 5-10%. Щоправда, доплачувати офіціантам, таксистам, кур’єрам та іншим представникам сфери послуг понад чек вважають за потрібне не всі клієнти.
Згідно з правилами ресторанного етикету, чайові в ресторані краще залишати після оплати рахунку. Вважається, що демонструвати свою щедрість непристойно, тому залишати чайові краще без зайвих слів. При цьому не потрібно ніяковіти – краще щиро подякувати працівнику закладу.
Багато людей стикаються з дискомфортом, який супроводжується болем і спазмами у животі. Це може бути…
Лист нержавеющий — это универсальный материал, востребованный в строительстве, промышленности, производстве мебели и многих других…
Мини сыроварня — это компактное и удобное оборудование для приготовления сыра в домашних условиях. Она…
Постельное белье Viluta завоевало популярность благодаря своему качеству и стильному дизайну. Этот бренд предлагает комплекты,…
Ми живемо в сучасному світі — світі новітніх матеріалів і високих технологій. Але людська природа,…
Перевод документов на иврит: Важность и особенности Перевод документов на иврит становится все более актуальным…