Оптимальне співвідношення 500 г пельменів на 1,5 л води. Але якщо ви хочете отримати більш насичений бульйон, беріть менше води. Головне – пам'ятайте: рідина повинна повністю покривати пельмені, щоб вони могли вільно плавати і не злипнулися.
3 літри Вода не повинна повністю заповнювати каструлю, необхідно залишити місце для вільного плавання пельменів. Наприклад, на 1 кг напівфабрикатів нам знадобиться 3 літри води. Ставимо каструлю на вогонь і чекаємо на закипання. Додавати сіль, олію та інші приправи, потрібно після закипання води.
Пельмені потрібно готувати у досить великій кількості води – на 1 кілограм продукту потрібно близько 4 літрів води. Для поліпшення смаку в воду можна додати трохи спецій – чорний та запашний перець горошком, а також лавровий лист.
Каструля має бути невисокою і широкою, щоб пельменям у ній було не тісно. Вода повинна заповнювати її на три чверті або дві третини (пельмені витіснять частину води нагору за законом Архімеда у тому обсязі, який займуть самі). Солять воду відразу після закипання, але до того, як опускати до неї пельмені.