– швидко перетравлюється; – легко засвоюється; – Забезпечує організм харчуванням та енергією. Тому страва становить основу лікувальної дієти при гастриті, панкреатиті, виразці та інших хворобах травної системи, а також при патологіях нирок.
На відміну від інших круп манка не надто багата на вітаміни. У невеликих кількостях у ній містяться вітаміни В1, В2, РР, В5, фолієва кислота, Е, В6, кальцій, мідь, марганець, калій, цинк, фосфор, натрій, залізо та магній.
Манна каша на молоці містить небагатий вітамінно-мінеральний комплекс, продукт містить: вітаміни групи В, Е, а також калій, кальцій, магній, цинк, фосфор. Молоко має здатність знижувати глікемічний рівень манної кашітому ГІ манної каші на молоці нижче, ніж звареною на воді.