Картопля
Приблизний розмір порції | Допоміжна інформація |
---|---|
100 г відвареної картоплі (1 середня картоплина = бл. 80-100 г) | Віддати перевагу цій групі |
70 г відвареного батату (1 середній батат = бл. 130 г) |
Щоб його приготувати, кухар замовляє стару недорогу картоплю. Під час відмивання від забруднень така картопля втрачає 5% від загальної маси, під час очищення від шкірки та вічок – ще до 20%. У підсумку втрати складуть 25%, а варитися буде 75% від початкової маси продукту.
82 ккал Калорійність вареної картоплі становить 82 ккал на 100 г. Зазначена порція продукту містить 2 г білків, 0,4 г жирів і майже 17 г вуглеводів….Картопля варена
Енергія 85 ккал | |
---|---|
Білки 2 г | Вуглеводи 19 г |
Жири 0,1 г | Волокна 1 г |