Скільки солі при виготовленні шинки?

Беремо 20 г посолочної суміші на 1 кг м'яса. Я беру 10 г нітритної солі + 10 г кухонної.

Скільки нітритної солі на 1 кг шинки?

на кілограм м'яса можна нітриту натрію 120 мг, при 0,6% складі нітритної солі виходить саме 20 грам, але я трохи менше кладу. Справа в тому, що за нормами дорослій людині можна до 120 мг нітриту, а дітям, здається, до 60 тільки.

Скільки потрібно нітритної солі на 1 кг м'яса?

За існуючими правилами в країнах Європейського Союзу — допускається внесення не більше 150 мг нітриту натрію на 1 кг м'яса (що відповідає 15 г NaNO2 на 100 кг несолоної сировини) тобто в перерахунку на нітритну сіль (0,5-0,6%) – не більше 2,5 кг на 100 кг м'яса.

Як правильно солити нітритною сіллю?

У домашніх умовах в основному надходять таким чином: – для сиров'ялених та сирокопчених продуктів нітритною сіллю повністю замінюють звичайну. Тобто, якщо в рецепті є 26 грам кухонної солі, то замість неї додаємо 26 грам нітритний.

Скільки потрібно нітритної солі на 1 кг курки?

Для шприцювання курки(м'яса) потрібен розсіл: на 1 кг курки(м'яса) – 100 мл води, 10 гр нітритної солі та 10 гр харчовий солі.

Чи можна до Тушонки додавати Нітритну сіль?

У помиті (миючим засобом) банки укладаємо невеликий шматочок лаврушки та 3-5 горошин перцю, закладаємо солоне та добре перемішане з нітритною сіллю (у мене: на 1 кг м'яса – 10гр нітритки + 10гр звичайної солі) м'ясо по плічка, закриваємо кришками, що закручують.

Скільки потрібно нітритної солі для засолювання м'яса?

Сіль тут – це суміш нітритний та кухонною солі у співвідношенні 50/50. – 20 гр солі на 1 кг сировини або 2% від маси сировини – для виробів, що мають втрати у вазі внаслідок в'ялення в районі 30-40%. При сиров'яленні використовується тільки нітритна сіль.

Скільки нітритної солі за кілограм м'яса для ковбаси?

на 1 кг м'яса – 20 грам нітритної солі.