Після розтину використовувати протягом 3х тижнів, не рекомендується зберігати у холодильнику.
Європейське товариство фахівців у галузі дитячих гастроентерології, гепатології та харчування (ESPGHAN) у 2004 році випустило рекомендації, згідно з якими розлучена суха суміш може зберігатися у герметичній пляшечці при кімнатній температурі трохи більше 4-х годин.
Часто виробники молочних сумішей не рекомендують зберігати готову суміш, так як вже за два години після приготування руйнуються багато корисних речовин і змінюються смакові якості продукту.
Готові суміші повинні зберігатися у холодильнику не більше 12 годин, при кімнатній температурі – не більше години. Розігрівати їх слід на водяній бані, а не у НВЧ-печі (особливо суміші, що містять живі біфідо-і молочнокислі бактерії, тому що при цьому вони гинуть).