У середньому картопля зберігається 5-6 місяцівпотім вона починає повільно псуватися і втрачати поживні речовини. Пізні та середньопізні сорти краще підходять для довгострокового зберігання, їх період спокою бульб довший.
Очищена картопля та більшість інших овочів зберігає прийнятний для приготування страв стан не більше доби, точніше 18 годин, навіть за умови зберігання в холодильнику. За кімнатної температури ці продукти зберігають свої властивості не довше 12 годин.
Картопля засипають шаром не вище 1,5 м і для надійності вкривають мішковиною. Температура в льоху повинна становити близько 2-4 ° C, а вологість повітря – 70-85%. У сховищі не повинно бути джерел світла, інакше в картоплі почне вироблятися соланін, і коренеплоди не можна буде вживати.