Насамперед, соки (краще віддавати перевагу не густим і не дуже солодким: яблучний, апельсиновий, вишневий) та мінеральну воду (газовану та без газу). Мінеральну воду краще брати у невеликих пляшках по 0,5лтоді стіл буде виглядати естетичніше. Сік можна частково замінити на морс чи квас (особливо влітку).
Не забудьте про воду. Воду вибирайте мінеральну або слабогазовану, з розрахунком 0,5-1 літр на одну особу. Бажано придбати воду в пляшках об'ємом 0,5 л, вони виглядатимуть більш естетично.
Безалкогольні напої (соки, морси, лимонад) 1 літр на гостя, мінеральна вода 250-350 мл на гостя. У сукупності краще віддати перевагу мінеральній воді без газу (70%) по відношенню до води з газом (30%). Особливо у спекотні літні дні. Вода без газу краще вгамовує спрагу.
Таким чином, до розрахункової кількості напоїв для проведення святкового банкету слід додати: 3-4 пляшки спиртного + 5-6 літрів безалкогольних напоїв для будинку; 2-3 пляшки шампанського + безалкогольні напої для РАГСу; спиртне з розрахунку півпляшки на гостя + безалкогольні напої для прогулянки. Похожі