Скільки ложок солі на каструлю супу?

Скільки солі потрібно покласти в суп Тут арифметика проста: на кожен літр готової страви (тобто рахувати не чисту воду, а разом з інгредієнтами) – по половинці-одній цілій чайній ложці солоної спеції. Недарма завжди кажуть: "солити до смаку", адже хтось любить солоніші, а інший – менш солоні продукти.Nov 6, 2021

На один літр води необхідно покласти 2 столові ложки солі без гірки та 1 їдальню ложку цукру також без гірки.

Необхідна кількість солі в грамах на літр супу

Назва Об'єм води, л
М'ясний чи рибний 6-10 30-50
Молочний 6 30
Суп-пюре 6-10 30-50
Холодний 6 30

•Jan 4, 2019

Солити суп треба завжди в кінці приготування, але не надто пізно, в той момент, коли основні продукти в ньому щойно зварилися, але ще не переварилися, а здатні ввібрати сіль поступово. Якщо суп посолити дуже рано, коли продукти ще тверді, він довше вариться і буває пересолений, т.е.