Скільки солі потрібно покласти в суп Тут арифметика проста: на кожен літр готової страви (тобто рахувати не чисту воду, а разом з інгредієнтами) – по половинці-одній цілій чайній ложці солоної спеції. Недарма завжди кажуть: "солити до смаку", адже хтось любить солоніші, а інший – менш солоні продукти.Nov 6, 2021
На один літр води необхідно покласти 2 столові ложки солі без гірки та 1 їдальню ложку цукру також без гірки.
Необхідна кількість солі в грамах на літр супу
Назва | Об'єм води, л | |
---|---|---|
М'ясний чи рибний | 6-10 | 30-50 |
Молочний | 6 | 30 |
Суп-пюре | 6-10 | 30-50 |
Холодний | 6 | 30 |
•Jan 4, 2019
Солити суп треба завжди в кінці приготування, але не надто пізно, в той момент, коли основні продукти в ньому щойно зварилися, але ще не переварилися, а здатні ввібрати сіль поступово. Якщо суп посолити дуже рано, коли продукти ще тверді, він довше вариться і буває пересолений, т.е.