М’ясо індички – це ніжна, поживна і низькокалорійна страва, яка стає дедалі популярнішою в наш час. Воно є чудовою альтернативою іншим видам м’яса, таким як яловичина або свинина, завдяки своєму низькому вмісту жиру і високому вмісту білка.
Однак багато людей упускають можливість приготувати цю смачну страву вдома, оскільки вважають, що це забирає занадто багато часу і зусиль. Насправді, приготування м’яса індички не таке складне, як здається, і можна зробити це дуже швидко.
У цій статті ми розглянемо кілька простих і швидких способів приготування м’яса індички, які дадуть вам змогу насолодитися смачною і корисною стравою навіть у найбільш завантажений день. Ви зможете вибрати відповідний варіант приготування залежно від ваших уподобань і доступних інгредієнтів.
Інгредієнти | Кількість | Одиниці виміру |
---|---|---|
М’ясо індички | 500 | грам |
Сіль | 1 | чайна ложка |
Перець | за смаком | – |
Рослинна олія | 2 | столові ложки |
Цибуля | 1 | штука |
Часник | 2 | зубчики |
Зелень | за смаком | – |
Лимон | 1 | штука |
Вода | 100 | мілілітрів |
Соус соєвий | 2 | столові ложки |
Мед | 1 | столова ложка |
Крохмаль картопляний | 1 | столова ложка |
Соус томатний | 2 | столові ложки |
Масло вершкове | 30 | грам |
Борошно пшеничне | 30 | грам |
Молоко | 200 | мілілітрів |
Скільки за часом потрібно смажити індичку?
Соковитий стейк із філе індички виходить за товщини 2-2,5 сантиметра. Щоб отримати ідеальний стейк, його бажано обсмажити по 2 хвилини з кожного боку на сильному вогні, щоб задати скоринки, після чого зменшити газ і готувати ще по 5-7 хвилин з кожного боку . Після обсмажування важливо дати стейку “відпочити” 5-7 хвилин.
Скільки за часом готується індичка ?
Готується вона довше, ніж курка: за часом це зазвичай близько 1,5 години або 90 хвилин . Проте все залежить від того, яку частину м’яса ви використовуєте. Ніжне філе індички буде готове вже за 30-40 хвилин, а великі гомілку або стегна потрібно варити в каструлі не менше 2 годин або 120 хвилин.
Як поліпшити смак індички?
У процесі приготування м’яса обраним способом використовують спеції: сіль, суміш перців, часник, кріп, петрушку, розмарин, чебрець, базилік, імбир, гвоздику, каррі, цедру цитрусових. Цікавим буде смак у страви, якщо до м’яса додати апельсин, яблука, волоські горіхи.