Швидкий рецепт: як приготувати м’ясо індички в найкоротші терміни

М’ясо індички – це ніжна, поживна і низькокалорійна страва, яка стає дедалі популярнішою в наш час. Воно є чудовою альтернативою іншим видам м’яса, таким як яловичина або свинина, завдяки своєму низькому вмісту жиру і високому вмісту білка.

Однак багато людей упускають можливість приготувати цю смачну страву вдома, оскільки вважають, що це забирає занадто багато часу і зусиль. Насправді, приготування м’яса індички не таке складне, як здається, і можна зробити це дуже швидко.

У цій статті ми розглянемо кілька простих і швидких способів приготування м’яса індички, які дадуть вам змогу насолодитися смачною і корисною стравою навіть у найбільш завантажений день. Ви зможете вибрати відповідний варіант приготування залежно від ваших уподобань і доступних інгредієнтів.

Як приготувати швидко м’ясо індички
Інгредієнти Кількість Одиниці виміру
М’ясо індички 500 грам
Сіль 1 чайна ложка
Перець за смаком
Рослинна олія 2 столові ложки
Цибуля 1 штука
Часник 2 зубчики
Зелень за смаком
Лимон 1 штука
Вода 100 мілілітрів
Соус соєвий 2 столові ложки
Мед 1 столова ложка
Крохмаль картопляний 1 столова ложка
Соус томатний 2 столові ложки
Масло вершкове 30 грам
Борошно пшеничне 30 грам
Молоко 200 мілілітрів

Скільки за часом потрібно смажити індичку?

Соковитий стейк із філе індички виходить за товщини 2-2,5 сантиметра. Щоб отримати ідеальний стейк, його бажано обсмажити по 2 хвилини з кожного боку на сильному вогні, щоб задати скоринки, після чого зменшити газ і готувати ще по 5-7 хвилин з кожного боку . Після обсмажування важливо дати стейку “відпочити” 5-7 хвилин.

Скільки за часом готується індичка ?

Готується вона довше, ніж курка: за часом це зазвичай близько 1,5 години або 90 хвилин . Проте все залежить від того, яку частину м’яса ви використовуєте. Ніжне філе індички буде готове вже за 30-40 хвилин, а великі гомілку або стегна потрібно варити в каструлі не менше 2 годин або 120 хвилин.

Як поліпшити смак індички?

У процесі приготування м’яса обраним способом використовують спеції: сіль, суміш перців, часник, кріп, петрушку, розмарин, чебрець, базилік, імбир, гвоздику, каррі, цедру цитрусових. Цікавим буде смак у страви, якщо до м’яса додати апельсин, яблука, волоські горіхи.