Що зробити, щоб горох розварився в кашу?

Невелика дрібка харчової соди закидається в каструлю з окропом, в якій вариться горох.. І відбувається диво – горошок розварюється протягом 20 хвилин.

Як прискорити процес варіння гороху?

Додайте в горох після закипання кілька столових ложок вершкового/олії або тваринного жиру, це прискорить варіння. Через 10 – 15 хвилин після закипання гороху можна додати у воду соду (півчайної ложки на два літри води), горох стане м'яким вже за 5 – 7 хвилин.

Скільки потрібно води на склянку гороху для каші?

Залити водою з розрахунку на один склянка гороху два склянки води. Поставити горох варитися. Коли вода закипить, зменшити вогонь до мінімального. Горохова каша вариться на дуже маленькому вогні.

Як швидко зварити горох?

Очищений від сміття та промитий горох засипте в мультиварку і залийте водою у пропорції 1 : 2. Поставте режим «Гасіння» або «Каша» на 2 години, якщо горох попередньо не замочувався, і на 30-40 хвилин, якщо замочувався. За 10 хвилин до готовності посоліть горох і додайте в нього рослинне або вершкове масло.

Що робити, якщо горох не розварюється в супі?

Лайфхак для швидкого розм'якшення гороху Додайте в каструлю з горохом половину чайної ложки соди на кожні 2 літри води. Сода пом'якшує воду, отже, горох звариться значно швидше. Через 15-20 хвилин варіння горошини стануть м'якими.

Як розварити горох до пюре?

Отже резюмуємо коротко:

  1. використовуємо цільний горох;
  2. заливаємо водою на 1-2 сантиметри зверху;
  3. воду обов'язково солимо;
  4. у процесі варіння знімаємо піну і підливаємо воду потроху за необхідності;
  5. м'який розварений горох готовий.

Як швидко зварити горох не замочуючи?

Ви можете не замочувати горох: достатньо буде ретельно промити його у холодній воді, поки вона не стане прозорою. Додайте в чашу 2 склянки промитої гороху і 4-5 склянок води, посоліть. Чашу поставте в мультиварку, встановивши режим "Гушіння", і залиште готуватися протягом 2 годин.

Скільки потрібно води на 200 г гороху?

Для роботи нам знадобиться горох200 грам, вода – 2 літри, каструля, друшляк. Горох перебрати та замочити у холодній воді на 6-8 годин. За цей час горох розбухне. Воду злити, а горох добре промити холодною водою.