Що у раку можна їсти?

Не всі знають, що у раку можна їсти все, крім панцира, прямої кишки та вичавлених зябер. Так що ця інструкція покаже Вам, як правильно їсти раків. 1. Відірвіть ножики та клешні, але не викидайте – у них теж є м'ясо.

Харчування раків Рослинна (до 90%) та м'ясна їжа (молюски, черв'яки, комахи та їх личинки, пуголовки, падаль). Влітку річковий рак харчується водоростями і свіжими водними рослинами (рдест, елодея, кропива, латаття, хвощ), взимку – опалим листям.

Починати варто з великої клешні. Розломивши її навпіл, з насолодою висмоктуємо сік і починаємо розкривати її – руками, зубами чи невеликим ножем. Розкривши, дістаємо м'ясо, з'їдаємо, запиваємо пивом за бажанням. Якщо раки великі, від 70 грам і більше, так само чинимо і з рештою суглобів клешні.

— З якими напоями найкраще поєднуються раки? — З білим сухим вином та шампанським. У слов'янській традиції – з пивом. До речі, алкоголь може стати інгредієнтом для соусу, з яким подаються раки.