– "єгермейстер", тобто головний єгер) німецький міцний лікер, настояний на травах. 35% про. Належить до категорії біттерів. Лікер виходить шляхом наполягання 56 компонентів – рослин, коріння, кірки – і витримується близько 12 місяців у дубових бочках.
Охолоджений Єгермейстер прийнято пити залпом. Зазвичай його подають як аперитив — до основного прийому їжі. Трав'яний лікер пробуджує апетит і, вважається, сприяє травленню. У біттері, якщо подати його за кімнатної температури, яскравіше відчуваються трав'яні мотиви.
Користь та шкода лікеру Єгермейстер багато залежить від кількості випитого. Не рекомендується вживати більше 300 мл біттера за один раз, тому що можуть бути проблеми з травною системою через вміст великої кількості лікарських трав.
Він, безперечно, солодкий, як і інші лікери і при цьому має трохи гіркувато-пряно-м'ятний присмак. В цілому, за смаку він трохи нагадує сироп від кашлю, точніше, приємнішу його версію. Це, до речі, пояснює те, що багато людей безпосередньо асоціюють його із лікарським засобом.