Що таке соя у їжі?

Чим шкідливі продукти із сої?

Соя містить сполуки ізофлавони, які є природними естрогенами. Тому є побоювання, що вона може спричинити рак молочної залози, а також рак простати у чоловіків.

Що стосується соєвих продуктів?

Соя – це одна з найпопулярніших сільськогосподарських культур у світі.Список продуктів, які містять соя:

  • Соєва олія. Його використовують у харчових та промислових цілях. …
  • Соеве молоко. …
  • Тофу. …
  • Соєве какао. …
  • Соєве м'ясо. …
  • Соєвий соус. …
  • Місо. …
  • Спаржа.

Як соя впливає організм?

Знижує рівень "шкідливого холестерину". Відновлює клітини нервової системи. Очищує організмвиводить солі важких металів. Покращує функціонування підшлункової залози, допомагає виробляти інсулін.

Що корисного у сої?

Соя багата вітамінами (B1, B2, B3, B5, B6, B9, C), мінералами (кальцій, фосфор, залізо, магній, калій та цинк), незамінними жирними кислотами омега-3 та омега-6 та фітонутрієнтами.

Чим корисні та шкідливі соєві продукти?

Продукти з сої часто використовують для зниження ваги, адже у них низька калорійність, і вони добре насичують організм. У соєвих продуктах багато вітамінів та мінералів, які відповідають за молодість та здоров'я, наприклад: вітаміни групи В, вітамін С, вітамін Е, а також кальцій, магній, фосфор, цинк та ін.

Кому не можна їсти сою?

Однак у сої містяться речовини, які можуть зменшити поглинання йоду. Це загрожує посиленням гіпотиреозу, а також появою таких симптомів, як збільшення щитовидної залози і, можливо, навіть нездатність мислити адекватно.Тому людям з тяжкими захворюваннями щитовидної залози слід уникати сої.

Що має входити до складу соєвого соусу?

Справжній соєвий соус складається всього з 4 інгредієнтів.Такий продукт може містити:

  • Соєвий білок, гідролізований кислотами;
  • Барвники;
  • Сіль;
  • Бензонат натрію;
  • Крохмаль;
  • Сорбат калію;
  • Концентрат соєвого соусу;
  • Глутамат натрію;