Що таке марципан для торта?

Марципан для торта – це еластична маса молочного (світло-жовтого кольору) з яскраво вираженим запахом мигдалю. Марципанова маса легко піддається ліпленню. Техніка ліплення з марципану схожа на ліплення з пластиліну.

Марципан (Нім. Marzipan, Італ. marzapane, вик. mazapán) – суміш подрібненого в борошно мигдалю та цукрового сиропу (або цукрової пудри).

Марципан – це солодка багатовікова історія, пов'язана з поширенням мигдалю, оскільки мигдаль є головною складовою у виробництві марципана. Згідно з однією з легенд марципан вигадали в Італії, в рік великого неврожаю, коли єдиним продуктом, який пережив усі негаразди, виявився мигдаль.

марципан популярний і у чистому вигляді – з нього роблять печиво, хлібці, кекси; популярні та марципанові начинки – для тортів, пирогів; украй незвичайний напій – марципановий лікер.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Кушетка косметологічна: важливий елемент професійного обладнання

Косметологічна індустрія постійно розвивається, і професіонали цього напрямку завжди шукають найкраще обладнання для своїх салонів.…

5 години ago

Осушувач повітря: ефективне рішення для комфорту у вашому домі

Вологість у повітрі — це важливий фактор, який впливає на комфорт і здоров'я. Високий рівень…

5 години ago

Шопінг нового рівня: зручність, економія та стиль разом із Kasta

У сучасному світі онлайн-покупки стають невід'ємною частиною нашого життя. Комфорт, широкий вибір товарів і доступність…

5 години ago

Новини Рівного, погода та курс долара: все, що потрібно знати

Рівне завжди в центрі уваги завдяки своїм актуальним подіям, які цікавлять як місцевих жителів, так…

7 години ago

Регистрация ООО у нотариуса: основные аспекты

Регистрация ООО — это важный шаг в создании бизнеса, который позволяет официально оформить юридическое лицо,…

8 години ago

Парфумерна Лавка: Ваш гід у світі розкішних ароматів

Світ парфумерії зачаровує своєю різноманітністю, пропонуючи кожному знайти аромат, що підкреслить його стиль та унікальність.…

1 день ago