” Фрикадельки – це просто прокручене м’ясо, розфасоване маленькими кульками, які варять у бульйоні та подають разом із супом. Фарш для фрикадельок зазвичай не приправляють – солять і перчать бульйон, у якому їх варять. Фрикадельки виходять, якщо змішати фарш із рисом і цибулею, зробити з нього великі кулі та запекти в соусі.Dec 6, 2019
Відмінності фрикадельок і тюфтельок У фарш для фрикадельок на відміну від тюфтельок додають тільки зелень і прянощі, рідше горіхи. У фарш же для тефтелей додають крупи, овочі. Тефтелі смажать або тушкують, а фрикадельки варять у бульйоні, окропі або супі. Тефтелі на відміну від фрикадельок і котлет готують або подають у соусі.
В Азербайджані, Вірменії та Туреччині ці кульки називають кюфта або кефте, у Греції – кефтедес, в Іспанії – аранчіні, у Швеції – четтбуляр, у Голландії – біттерболлени, в Італії – польпетте, у Німеччині – кенігсберзькі клопси. Мітболи є практично в кожній кухні світу.
Походить від італ. frittadella “смажене на пательні”, з frittо “смажений”. Рос. фрикаде́лька заимств.