Що таке Дзавар крупа?

Дзавар – це крупа, отримана спочатку недовго відварених, а потім висушених і очищених від оболонки зерен пшениці. З дзавара можна приготувати вірменський суп – спас і харіса (різотто).

Скільки часу варити Дзавар?

Покладіть дзавар у каструлю, залийте великою кількістю холодної води, доведіть до кипіння, варіть до м'якості. 20-25 хв. Відкиньте на сито, дайте стекти рідині.

Що таке вірменський Дзавар?

Цей споконвічно вірменська вид крупи готують з особливої ​​гірської, дрібнозернистої пшениці, залежно від виду переробки якої виходить або «завар» і «кіркот». Зерна пшениці варять, злегка підсушують і видаляють з них лушпиння в кам'яних ступах, після чого крупу висушують. Така крупа називається "дзавар".

Як швидко зварити Дзавар?

влити 2, 5 склянки окропу, підсолити (на смак) і всипати пшеничну крупу дзавар, дати скипіти, зменшити інтенсивність нагріву до мінімуму та варити ,при закритій або майже закритій кришці (якщо використовується не вок, а посуд типу російського горщика або каструлі звичайної) протягом 1 год 40 хв (або 1 години 50 хв).

У чому різниця булгур та пшенична крупа?

Різниця у варінні пшеничного крупи та булгура полягає у тривалості приготування. Завдяки способу обробки останній готується за 15-20 хвилин, що на 20% швидше пшениці. Відмінність готового продукту полягає у консистенції: булгур твердіше і швидше нагадує рис.

Як буде Дзавар російською?

По суті аріс – це каша, яку готують з пшеничного крупи Дзавар і куркою в холодну пору року. Дзавар – це крупа, отримана з недовго відварених, а потім висушених та очищених від оболонки зерен пшениці.

Що таке крупа Куркут?

Куркут це сорт твердої пшениці, російською називається полба.

Як правильно варити врятував?

Покроковий рецепт приготування В емальованій каструлі перемішайте яйце з борошном, додайте мацун і воду. До готової основи додайте варений дзавар. Варіть при постійному помішуванні до закипання. Додайте сіль, вершкове масло та свіжу рубану кінзу.