Пуер заварюють окропом (100 ° C) і настоюють до хвилини. Рідкісний китаєць остудить трохи воду до 95 ° C для заварювання Шен Пуера. Але Шу Пуери завжди заливаються окропом. Заварений напій дає відчутний «димний» запах і солодкуватий післясмак.
Що можна їсти з Пуером?
У чистому пуері відчуваються терпкі, горіхові, трохи "димні" мотиви. Не варто перебивати глибокі чайні ноти цукром, молоком, лимоном чи медом. Булочки, тістечка та інші кондитерські делікатеси не найкращі партнери для пуера. Віддайте перевагу сухофруктам або гіркому шоколаду.
Як правильно пити чай пуер?
Однієї таблетки достатньо для проведення чаювання. Її необхідно витягти з обгортки, традиційним методом підготувати чайник для заварювання (гайвань) і помістити туди. Після першого зливу китайський чай пуер заварювати слід 5-10 секунд. Потім він розливається піалами і готовий до вживання.