Що робить диня з організмом?

Всього 1 порція дині здатна забезпечити майже на 100% добову потребу у вітаміні А, на 95% – у вітаміні С, на 1% – у кальції, на 2% – у залозі та на 5% – у вітаміні К. У дині також міститься вітамін В3 (ніацин), В6 (Піридоксин), В9 (фолієва кислота) та інші корисні для організму сполуки.

Вона корисна при паралічах, викривленні обличчя, епілепсії, головний біль. Також при мігрені, суглобових болях, подагрі, радикуліті. Допомагає вона при кашлі, бронхіальній астмі, водянці, чорній жовтяниці, геморої, дробить каміння сечового міхура та нирок, жене сечу та місячні.

«На ніч диню не рекомендується єтому, що зайвий цукор може відкладатися в жири. Тому краще вживати її, як і всі фрукти, таки у першій половині дня. Також рекомендується їсти диню за годину до їди, або через дві години після.

Шкода дині Диня – один із найбільш поширених фруктів, що викликають проблеми із травленням. Тому диню не рекомендується є людям, які мають проблеми зі шлунком, нирками та кишечником. До того ж диня може спричиняти алергічні реакції, особливо при непомірному споживанні.