Що робить чорний хліб чорним?

Його лущать, кладуть у купки та розігрівають під впливом високої температури. В результаті солод набуває карамельного, червоного, темного кольору, які і передають ці відтінки випеченому хлібу.06-Jun-2020

А от чорний хліб готують переважно з житнього борошна, іноді додаючи трохи білого. І для його випічки використовуються переважно культури молочнокислих бактерій, які виробляють велику кількість молочної та оцтової кислоти, що надає хлібу кислуватий присмак.

Чорний хліб виробляється з більш грубого житнього борошна, тому в ньому максимально зберігаються всі корисні речовини. Крім цього чорний хліб насичений залізом, кальцієм, калієм і фосфором, а також у ньому міститься висока кількість клітковини, яка ефективно нормалізує процес травлення.

Крім того, в чорному хлібі вуглеводи присутні завдяки житньому борошну. У результаті такий продукт виходить більш кислим і провокує загострення хвороби у людей, які страждають від закиду шлункової кислоти в стравохід (рефлюксом). Після трапези з чорним хлібом може статися загострення захворювання, зазначив гастроентеролог.