Що можна їсти у Гребінці?

Але насправді у молодого гребінця їстівний як м'язів, а й інші органи. Ближче до краю молюска знаходиться мантія, дві – верхня і нижня (іноді їх називають губами гребінця). Вони відповідають за безпеку. Dhu'l-H. 6, 1442 AH

Усередині у неї своєрідний м'яз білого кольору – це і є сам гребінець, він прикріплений до дна мушлі маленькою ніжкою.

Вчені кажуть, що ця стеблинка можна їсти сирим, дуже корисним для здоров'я. Мантію і гонади залиште, їх можна, можливо заморозити і потім посмажити з цибулею та соєвим соусом, інші органи сміливо викидайте. Зріжте м'яз гребінець зі стулки. Головний приморський делікатес готовий до вживання!

Сирі гребінці можна приправити соєвим соусом, який приємно відтіняє солодкий смак молюска. Декілька крапель соку лайма або лимона краще розкриють смак. Сирі молоді гребінці пружні, як м'ясо, з м'яким морським смаком від солодкого вершкового до солонуватого. З ними можна приготувати суші, сашимі, тартари або севичі.