Що закрити на зиму у липні Крім варення та компотів, можна закрити алкогольні вишневі наливки.. Починають дозрівати абрикоси – можна заготовляти абрикосове варення, джем, компоти. У липні роблять заготовки з багатьох ягід – варення зі смородини, агрусу, ожини. Як і в червні, продовжують закривати кабачки.Aug 5, 2022
– Не рекомендуємо консервувати м'ясо, рибу, гриби, зелень із застосуванням герметичного закупорювання. – При консервування овочів з низькою кислотністю (огірки, баклажани та ін) необхідно додавати оцтову або лимонну кислоту, суворо дотримуючись рецептури (0,5 – 0,6%).
Пік заготовок овочевих та фруктових консервів на зиму припадає зазвичай на липень, роботи тривають ще протягом серпня. У липні консервують огірки і помідориварять варення з ягід, вишні та абрикоси.
Сезон Заготівля овочів, фруктів та зелені на зиму триває сім місяців: з травня по листопад (включно). Про те, коли та які продукти потрібно заготовляти, розповість Ivona.