Що міститься у варених раках?

У м’ясі вареного рака містяться мікроелементи (кальцій, йод, фосфор, залізо, магній, калій, сірка та кобальт) і вітаміни (C, D, E, K, B1, B2, B12, B6 і фолієва кислота), необхідні для організму людини.

Парагонімоз – паразитарне захворювання, що спричиняється легеневим сисуном. Виникає під час вживання в їжу раків і крабів, які не пройшли достатню термічну обробку.

Кілька вкрай важливих вітамінів, що містяться в раках у достатній кількості, – це вітаміни A, E і PP (також відомий як ніацин, або нікотинова кислота). Вітамін А необхідний для захисту організму, він має прямий вплив на ріст і зміцнення кісток, волосся і зубів.

“Річкові раки ведуть донний спосіб життя, і разом з ними з водойми можуть потрапити небезпечні для людини мікроорганізми”, – пояснив учений. Щоб виключити можливі шкідливі фактори, за словами Ростислава Борисова, необхідно промивати раків водою і термічно обробляти.