Багато дачників вважають проріджування моркви неминучою процедурою, без здійснення якої між коренеплодами почнеться конкуренція за поживні речовини і воду. Якщо не виконати дію, то рослини будуть погано розвиватися. Вони вийдуть маленькими і несмачними .14 Feb 2022
Якщо ви спочатку посадили насіння моркви дуже густо, і в підсумку воно зійшло суцільним килимом, то, щоб отримати багатий врожай великих і рівних коренеплодів, а не дрібних деформованих і кострубатих, вам обов’язково доведеться провести проріджування, причому зробити це необхідно вчасно і правильно.
Орієнтовно, всі коренеплоди проріджують 2-3 рази. Першу проривку проводять після масових сходів не раніше 2-3 тижнів. Другу – при формуванні коренеплоду пучкової стиглості, використовуваного в їжу (редис). Третю – за необхідності остаточного формування густоти стояння (морква, буряк).
Проріджування моркви Зверніть увагу, що така відстань допустима між рослинами. Діаметр у морквини 3 см, значить одна рослина від іншої може перебувати на відстані 3 см. Їм буде трошки затісно, вони розсунуться обов’язково, і тоді їм буде достатньо і живлення, і світла.