Навіщо корисно пити фенхель?

Фенхель використовують для підтримки здоров'я шлунково-кишкового тракту. Він здатний швидко покращити стан при шлункових та кишкових кольках, також його використовують при метеоризмі. Ефірна олія, що міститься в плодах фенхелю, благотворно впливає на стан дихальних шляхів, сечостатевої системи.

Кому не можна фенхель?

Протипоказанням до застосування фенхелю та лікарських препаратів на його основі є епілепсія. Не рекомендується лікування цією рослиною також при вагітності та діареї.

Що лікує фенхель?

Фенхель має відхаркувальну та дезінфікуючу дію. У народній медицині відвар фенхелю п'ють при метеоризмі, при болях у животі, кашлі, безсонні, а також для поліпшення утворення молока у матерів-годувальниць. В індійській медицині плоди застосовують як стимулюючий, а коріння – проносний засіб.

Як правильно пити фенхель?

Чай заварюють таким чином: 1 ст. л. сировини заливають 150 мл окропу, настоюють 10 хвилин. Пити напій можна 1 місяць.

Що буде, якщо пити чай з фенхелем?

Часте вживання настою зміцнює імунітет, знижує рівень холестерину у крові. Рослина дуже корисна і для жіночого здоров'я. чай з фенхелю стимулює лактацію (вироблення грудного молока під час вагітності та годування), полегшує симптоми ПМС та перебіг менопаузи, сприяє виробленню естрогену.

Як впливає фенхель на кишечник?

Фенхель використовують для підтримки здоров'я шлунково-кишкового тракту. Він здатний швидко покращити стан при шлункових та кишкових кольках, також його використовують при метеоризмі. Ефірна олія, що міститься в плодах фенхелю, благотворно впливає на стан дихальних шляхів, сечостатевої системи.

Чи можна пити фенхель за місячних?

Вживання фенхелю здатне допомогти розслабити м'язи, зменшити вираженість та полегшити больові симптоми під час менструації завдяки активним компонентам, що мають протизапальні та спазмолітичні властивості.

Чи можна їсти насіння фенхелю?

Насіння фенхелю у кулінарії Він широко використовується як пряність у багатьох стравах східної та середземноморської кухонь. Насіння додають у салати, соуси, страви з морепродуктів. Особливо добре фенхель поєднується з лососем, окунем, сардиною, а також м'ясом (свининою та бараниною).