Зміст:
Вживання брюссельської капусти може принести та шкода організму. А в ній містяться елементи, які порушують роботу щитовидної залози. Люди, які мають проблеми із функціонуванням щитовидної залози, повинні обмежити вживання брюссельської капути та інших хрестоцвітих, інакше може розвинутися гіпотиреоз.
Брюссельська капуста вживається в їжу сирою (наприклад, салатах). Однак найчастіше її подають на стіл у приготованому вигляді, тому що так вона краще засвоюється. Для того щоб вона могла виявити свій смак повністю і не була такою гіркою, її треба трохи заморозити.
Брюссельська капуста заморожена, завдяки вітамінам групи В, що містяться в її складі, дозволяє людині зберегти молодість і уникнути депресію. Вітаміни зміцнюють клітинні стінки, імунітет, а також сприяють засвоєнню поживних речовин та виведенню шкідливих продуктів їхнього організму.
Капуста має велику кількість макро- та мікроелементів. До складу входить калій, магній, фосфор, кальцій та залізо. Вітаміни А, В1, В2, В6, C, E, РР, U. Щоб заповнити добову норму вітаміну С, достатньо з'їсти 200 г свіжої або 150 г квашеної капусти.
Брюссельську капусту рекомендують вживати для загального зміцнення імунітету, а також серцево-судинних захворювань. Дієтологи радять їсти брюссельську капусту при цукровому діабеті або ожирінні – 100 г капусти міститься 35 калорій.
Добре промити брюссельську капусту. Воду із сіллю довести до кипіння. Опустити капусту в киплячу воду. Накрити кришкою та відварити на вогні нижче від середнього 6-7 хвилин.
У їжу вживають невеликі качанчики, що утворюються з бічних видозмінених бруньок у пазухах листя. Вони мають високі харчові якості. Кочанчики брюссельської капусти відварюють, використовують для приготування салатів, супів та морожених овочевих сумішей, тушкують, смажать.
Ми живемо в сучасному світі — світі новітніх матеріалів і високих технологій. Але людська природа,…
Перевод документов на иврит: Важность и особенности Перевод документов на иврит становится все более актуальным…
Катаракта — серйозне захворювання очей, яке може призвести до повної втрати зору. Сучасна медицина пропонує…
Сенсорные диспенсеры для мыла — это компактные устройства, которые сейчас можно найти практически в каждом…
Бренди и арманьяк — это два крепких алкогольных напитка с долгой историей и богатым вкусом.…
М’ясорубка — це один із найцінніших кухонних приладів, що дозволяє швидко та якісно готувати домашній…