Загальне правило таке: включати лампу о 6 годині ранку (перед сходом) на 2,5 – 3 години. І настільки ж включати її ввечері – о 17 годині (після заходу сонця). У денний час, як правило, світла достатньо. Проте бувають винятки із цього правила.
Зміст:
Коли і на скільки включати фітолампу Для капусти, суниці, дині та картоплі – до 12 години підсвічування. Для томатів, баклажанів, перцю – до 14 години. Для селери, цибулі, базиліка – до 16-18 годин. Розсаду квітів рекомендовано підсвічувати щонайменше 16 годин.
Якщо день похмурий, то фітолампу можна не вимикати протягом дня. Не станеться нічого страшного, якщо у Вас з якихось причин не вийде вимкнути лампу на період прямого сонячного освітлення. Головне – освітлення не повинно проводитись понад 12 годин на день.
А скільки ж світла потрібно розсаді на добу? Залежно від виду культури – 11-17 годин повноцінного освітлення (ранкове освітлення + денне природне світло + вечірнє освітлення).
Щоб зробити підсвічування горщикових рослин більш ефективним, застосовують відбивачі (рефлектори) і поверхні, що відбивають. Їх мають так, щоб вони відбивали штучне світло убік рослин. Як відбивач можна використовувати фольгу, білу глянсову тканину або спеціальні відбивачі для ламп.
Для облаштування ефективного підсвічування рослин можна застосувати:
Виявляється, рослинам потрібен переважно червоний і синій кольори, тому що саме вони засвоюються рослинами. Наприклад, червона область спектра впливає розвиток кореневої системи, дозрівання плодів, цвітіння рослин.
фітолампи не можна тримати цілодобово: для дорослих рослин короткого світлового дня він повинен тривати довше 8-10 годин, довгого світлового дня — 14 годин, для розсади у період активного зростання — 12-16 годин.
Ми живемо в сучасному світі — світі новітніх матеріалів і високих технологій. Але людська природа,…
Перевод документов на иврит: Важность и особенности Перевод документов на иврит становится все более актуальным…
Катаракта — серйозне захворювання очей, яке може призвести до повної втрати зору. Сучасна медицина пропонує…
Сенсорные диспенсеры для мыла — это компактные устройства, которые сейчас можно найти практически в каждом…
Бренди и арманьяк — это два крепких алкогольных напитка с долгой историей и богатым вкусом.…
М’ясорубка — це один із найцінніших кухонних приладів, що дозволяє швидко та якісно готувати домашній…