Пов’язане це правило з тим, що опущена в киплячу воду картопля вкривається крохмалем і зберігає чи не всі вітаміни. Водночас температура води не впливає на смакові властивості готової страви. Що стосується картоплі, яка вариться для супу, то нарізані кубики кладуть у воду, що кипить на повільному вогні.
У холодній воді крохмаль, що міститься в картоплі, розчиняється, тому всі корисні мікроелементи збережуться в овочі. Тому картоплю “в мундирі” кладуть у холодну воду. Картопля, опущена в киплячу воду, обволікається крохмалем, а точніше, складом, на який перетворюється крохмаль після контакту з окропом.
Після закипання ціла очищена картопля вариться 20-25 хвилин, нарізана на шматочки – 15-20 хвилин. Перш ніж вимикати плиту, перевірте готовність картоплі: проткніть її ножем. Потім злийте воду. Якщо цього не зробити, картопля розм’якне.