Для чого вимочують курку?

Цей спосіб допоможе позбавити м’ясо антибіотиків, якщо ви купуєте його в магазині або в неперевірених продавців. Вимочувати курку можна як у прісній воді з-під крана, так і в мінеральній. Вона теж допомагає позбавити м’ясо антибіотиків і гормонів, якими “напхають” курей.Jan 17, 2022

Найпопулярніше і найдоступніше за ціною м’ясо курки не завжди безпечне для здоров’я. Адже не секрет, що м’ясо птиці, вирощеної на птахофабриці, часто містить гормони росту й антибіотики. Саме тому курку перед приготуванням потрібно замочити.

Курку попередньо вимочуємо в солоній воді протягом кількох годин, а потім для пікантності натираємо її маринадом. Оскільки для вимочування використовується солона вода, то маринад солити не потрібно. Курка виходить дуже смачною, соковитою, ароматною, з хрусткою скоринкою.

Приготоване в молоці куряче м’ясо має ніжний смак і незвичайну нотку. Така страва популярна в США, її також готують грузини і знамениті кухарі. Курку можна не тільки запікати, тушкувати і варити в молоці, а й маринувати на кілька годин – таке м’ясо за смаком нагадуватиме дорогу пастрому.