Ірландці ж залюбки закушують віскі устрицями, копченою рибою, м’ясом, дичиною чи сиром. Оскільки у смаку "Джемісон" переважають солодкуваті фруктові відтінки, закушувати його правильно некислими фруктами та сухофруктами. Пряні сорти краще вживати з морепродуктами.Apr 2, 2018
Віскі відмінно поєднується з морепродуктами, сиром, копченим і смаженим м’ясом, десертами. Більш легкі віскі краще підходять для копченого лосося і суші. У той час як, середньотілий віскі поєднується з копченою рибою, наприклад, скумбрією.
Найчастіше в ірландських пабах у комплекті з порцією віскі йде глечик чистої прохолодної води. Чи змішувати віскі з чимось – виключно справа особистих уподобань, але поєднувати Jameson краще з натуральним яблучним соком або іншими безалкогольними напоями з нейтральним смаком.
М’ясо, птиця, яловичий язик підійдуть для віскі з агресивним смаком, а також із запахом диму і фруктів. Копченою червоною рибою правильно буде закушувати більш м’які напої. Алкоголь з ароматом трав краще вживати з морепродуктами – устрицями, креветками, рибою.