Насправді, це різні поняття. Термін "омега-3" використовується для позначення групи поліненасичених жирних кислот. А олія печінки тріски та риб'ячий жир – це назви двох різних продуктів з риби. Олію печінки тріски отримують безпосередньо з печінки тріски, а риб'ячий жир – з усієї риби..
Обидві олії мають переваги омега-3 жирних кислот, але в олію печінки тріски додані вітаміни А і D. Якщо вам потрібні ці додаткові вітаміни, ви можете приймати тільки олію печінки тріски. Якщо не хочете зайвих вітамінів, приймайте лише риб'ячий жир.
Печінка тріски Це надзвичайно цінний продукт. За кількістю омега–3 жирних кислот він перевершує м'ясо червоних та білих риб – на 100 г припадає 16,51 г.
Капсули "Жир із печінки тріскирекомендуються як біологічно активна добавка до їжі – додаткового джерела вітамінів А і D, поліненасичених жирних кислот Омега-3. Вітамін А сприяє зміцненню імунітету, синтезу колагену, захисту зору, загоєнню ран.