Топлене масло Має найвищу точку димлення – 250 °C. Топлена олія краща за рослинну, адже у процесі його приготування зберігаються корисні речовини: вітаміни А, Е, D, кальцій та магній. Не дарма його ще називають «рідким золотом» та «панацеєю від усіх хвороб».15 сент. 2020 р.
Що краще рослинне чи топлене масло?
"Найбільш корисним буде топлене масло, ніж вершкове", – зазначила Інна Кононенко, лікар-дієтолог, кандидат медичних наук, передає "П'ятий канал". Вона додала, що в топленій олії більше вітамінів та мікроелементів. Рослинні олії слід використовувати лише для заправки салатів, рекомендує лікар.
Чому топлене масло корисніше звичайного?
До його складу вітаміни групи B, E, D, PP, воно дуже багате на вітамін А, а також фосфором, калієм, кальцієм, міддю, залізом і марганцем. У топленому маслі на 10-15% більше корисних жирних кислот, вони краще засвоюються організмом і повністю розщеплюються під час обміну речовин.