Зміст:
Для сидру потрібен сік, тому яблука слід подрібнити до такої міри, щоб можна з легкістю було вичавити максимальну кількість соку. Можна піти простим шляхом – використати соковижималку, або ж більш “народним” – подрібнені яблука помістити під прес, тоді сік максимально можна вичавити з яблук.
Процедура газування сидру
Мити зібрані яблука не рекомендується, щоб процес бродіння був більш природним. Однак якщо вони дуже брудні, можна їх злегка промити в проточній воді. Підготовлені плоди необхідно подрібнити для приготування сусла.
Різниця в тому, що вино роблять із винограду, а сидр – яблучний напій. Яблуко – не виноград, а отже, і сидр – не вино. Однак спосіб їхнього приготування схожий: в обох випадках зброджують сік.
Кальвадос (напій)
Кальвадос | |
---|---|
Країна походження | Франція |
Тип | алкогольний напій і Zigarrenbrand |
Сайт | calvados-aoc.be |
Медіафайли на Вікісховищі |
Домашній яблучний сидр має бродити в темному місці з температурою 18-27°C приблизно 30-65 днів. Потім на дні з’явиться осад, гідрозатвор не пускатиме бульбашки (рукавичка опаде) і напій помітно посвітлішає, це означає, що бродіння закінчилося.
Через 7-10 днів перелити сидр у чан для розливу, а для насичення вуглекислотою додати туди цукру з розрахунку 8 г цукру на літр сидру, туди ж додати підсолоджувач із другого пакетика, потім все розмішати і розлити по пляшках.
Світ парфумерії зачаровує своєю різноманітністю, пропонуючи кожному знайти аромат, що підкреслить його стиль та унікальність.…
В современном деловом мире юридический адрес компании играет ключевую роль в ее деятельности. Это не…
Victoria’s Secret – це легендарний бренд, який асоціюється з розкішшю, витонченістю та бездоганною якістю. Набір…
Квіти — це універсальний спосіб виразити емоції, передати теплі почуття або зробити приємний сюрприз близькій…
Багато людей стикаються з проблемою корекції зору на різні дистанції: необхідність читати зблизька, працювати з…
Сучасний світ відкриває широкі можливості для міжнародних покупок. Онлайн-магазини дозволяють замовляти товари з будь-якого куточка…