Чим відрізняється осетинський пиріг від звичайного? Відсутність товстих країв, які у російських пирогів прийнято називати «защипнутими» – тут секрет у приготуванні, тісто розкочується до тонкого стану, в середину кладеться начинка, краї акуратно притягуються до центру виробу.8 Nov 2019
Основна особливість осетинської випічки – це завжди тонкий шар тіста та велика кількість соковитої начинки. Найчастіше пироги готують з національним сиром, що має своєрідний смак та аромат. Як начинку використовують також і інші продукти: картопля, капусту, м'ясний фарш, бурякове бадилля, гарбуз.
Цифра сім – це магічна в Осетії, що є символом центру Всесвіту та вічної його гармонії. Тому при розрізанні пирогів, не можна порушувати цю гармонію та не можна повертати блюдо з пирогами та здійснювати інші зайві рухи.
Більшість православних осетин асоціюють три пирога із символікою Святої Трійці. Крім згаданих стихій, цифра три означає: Бога – Батька, Бога – Сина і Бога – Святого Духа. А саме бенкет нагадує за ритуалом Таємну Вечерю. Пироги прийнято класти на круглий стіл із невеликими ніжками під назвою фінг.