У вишні міститься багато поживних елементів, таких як залізо, марганець, цинк, калій, а також бета-каротин, що допомагає знизити ризик виникнення серцевих захворювань. Є в ній і щось мозку: флавоноїди та каротиноїди ефективні для активації та покращення роботи сірої речовини.14 черв. 2022 р.
Кому не можна їсти вишні?
Кому не можна споживати вишню
- Людям з гострими та хронічними захворюваннями травного тракту.
- При виразці або гастриті з підвищеною кислотністю.
- При алергічній реакції на вишню або черешню слід відмовитися від їх вживання.
- Людям із чутливою зубною емаллю краще не зловживати вишнями.
Чим не корисна вишня?
Шкода вишні – кому протипоказана Після того, як з'їли вишню, необхідно обполіскувати рот, оскільки кислоти руйнують зубну емаль.. Обережно варто поставитися людям, які мають проблеми з ШКТ: підвищена кислотність, виразка, гастрит. Також алергікам під час загострень не рекомендується вживати вишню.