У Традиційній китайській медицині лонган використовується в основному як тонізуючий засіб для зняття втоми, запаморочення, прискореного серцебиття, блідості та ослаблення зору. Фрукт використовують також для нормалізації сну, зниження безпричинного хвилювання, заспокоєння та пожвавлення уваги.
При кімнатній температурі лонган швидко псується. Тому рекомендуємо зберігати його у холодильнику, але не більше 5 днів. Лонган їдять у сирому вигляді попередньо очистивши від шкірки, яка легко зчищається. Для цього достатньо підчепити шкірку кінчиком ножа.
Коли як, скільки є У сирому вигляді в їжу вживається лише м'якоть Лонгана. Якщо немає індивідуальної непереносимості, є його можна, можливо регулярно, будь-якої доби. Єдиний нюанс — не варто вживати понад 150-200 г за раз.
Лічі трохи менше рамбутану, але більше Лонгана, фрукт покритий товстою шорсткою яскраво-рожевою шкіркою. М'якуш схожий на зовнішній вигляд і фактуру на рамбутан і лонган. За смаком личі теж нагадує виноград. На мій погляд личі найсмачніший серед цих трьох фруктів Балі.