Крім крохмалю та клітковини, пшоно також є джерелом вітамінів і мінералів. У ньому містяться такі мінерали, як кальцій, мідь, залізо, магній, марганець, фосфор, калій та селен. Це відмінне джерело вітамінів групи B: фолієвої та пантотенової кислоти, ніацину, рибофлавіну та вітаміну B6, а також вітамінів C, E та K.
Просо не рекомендується пацієнтам із патологіями щитовидної залозиоскільки воно заважає надходженню йоду. Також слід утриматися людям при низькій кислотності шлунка, частих запорах. Продукт слід обережно вживати вагітним жінкам у третьому триместрі.
Страви з пшона особливо корисні при діабеті, атеросклерозі, захворюваннях печінки, підшлункової залози, серцево-судинної та нервової системи. Завдяки високому вмісту кремнію та фтору пшоно зміцнює кістки, зуби, волосся та нігті, а мідь надає м'язам та кісткам еластичність.
Квіти — це універсальний спосіб виразити емоції, передати теплі почуття або зробити приємний сюрприз близькій…
Багато людей стикаються з проблемою корекції зору на різні дистанції: необхідність читати зблизька, працювати з…
Сучасний світ відкриває широкі можливості для міжнародних покупок. Онлайн-магазини дозволяють замовляти товари з будь-якого куточка…
У сучасному світі опалення стає важливим аспектом комфорту в будинку. Одним із новітніх трендів є…
Химический анализ — это важный процесс, который помогает определить безопасность воды для употребления и использования…
Буковель — один з найпопулярніших гірськолижних курортів України, який приваблює туристів зі всієї країни та…