Морква є безперечним лідером за вмістом вітаміну А. Вітаміни С та Е допомагають уповільнити процеси старіння, К – підвищує згортання крові. Калій нормалізує серцево-судинну діяльність, кальцій та фосфор зміцнюють зуби та кістки, хлор підтримує водний баланс в організмі.
Чим не корисна морква?
Надмірне вживання моркви здатне спровокувати розлади шлунка та кишечника.. Коренеплід небажано додавати до раціону при хворобах печінки. Нездоровий орган неспроможна засвоїти каротин. Протипоказанням також є виразкова хвороба шлунка та ентерит.
Скільки можна їсти сирої моркви на день?
Добова норма споживання моркви – це три або чотири середні за розміром коренеплоди (приблизно 200 грамів). Також надлишок моркви в раціоні може спричинити каротинемію. Зазвичай цей стан не вважають небезпечним. При ньому шкіра може фарбуватись у жовтий колір.