Сальмонели зброджують вуглеводи (глюкозу, маннозу, ксилозу, декстрин) та спирти (інозит, дульцит) з утворенням кислоти, а іноді й газу. Оптимальними для зростання є температура 37 ° C, рН середовища 72-74.
Сальмонела – це патоген, який в основному мешкає в кишечнику тварин, таких як птиця, худоба та домашні тварини, носіями можуть також бути люди та комахи. З фекаліями людей і тварин сальмонела може потрапляти у ґрунт, воду та їжу.
Так, наприклад, сальмонела, яка зустрічається в яйцях, молоці, м'ясі та воді, при нагріванні до 56 градусів гине через 45-60 хвилин, при температурі 70 градусів – через 5-10 хвилин, при кип'ятінні (100 градусах) – миттєво.
Зима – це саме той час року, коли кожна жінка просто зобов’язана купити тепленьку пару…
Старіння — це природний етап життя, який приносить із собою як нові можливості, так і…
Часы швейцарские — это не просто устройство для отсчета времени, а настоящая легенда часового искусства.…
В современном мире мотоциклетной техники выбор подходящей модели становится все более сложной задачей. Растущее разнообразие…
Что такое Edge LED и как она работает Развитие технологий отображения информации значительно изменило качество…
Когда наступают холода, детская одежда становится одной из главных забот родителей. Особое внимание уделяется выбору…