Сальмонели зброджують вуглеводи (глюкозу, маннозу, ксилозу, декстрин) та спирти (інозит, дульцит) з утворенням кислоти, а іноді й газу. Оптимальними для зростання є температура 37 ° C, рН середовища 72-74.
Сальмонела – це патоген, який в основному мешкає в кишечнику тварин, таких як птиця, худоба та домашні тварини, носіями можуть також бути люди та комахи. З фекаліями людей і тварин сальмонела може потрапляти у ґрунт, воду та їжу.
Так, наприклад, сальмонела, яка зустрічається в яйцях, молоці, м'ясі та воді, при нагріванні до 56 градусів гине через 45-60 хвилин, при температурі 70 градусів – через 5-10 хвилин, при кип'ятінні (100 градусах) – миттєво.
Новий Toyota Land Cruiser - це справжній виклик стандартам і водночас глибока повага до багаторічної…
Заправка картриджей лазерных принтеров — это один из способов сократить расходы на печать без потери…
Выбор тельфера для подъема тяжелых грузов — ответственная задача, особенно если речь идет о мощных…
Тепла підлога під плитку: призначення та різновиди Керамічна плитка є найбільш поширеним покриттям для підлоги,…
Очередные изменения в законодательстве Украины окончательно запутали систему начисления пенсионных выплат для граждан. Как следствие,…
З наближенням Нового року багато хто починає планувати святкове меню, шукаючи нові рецепти, щоб вразити…