Чим годувати мікрофлору кишечника

До ферментованих продуктів відносять кімчі, комбучу (чайний гриб), квашену капусту, місо, кефір. Всі вони містять корисні для кишківника мікроорганізми.26 лют. 2018 р.

Які продукти допомагають відновити мікрофлору кишківника?

Кисломолочні продукти сприяють росту нормальної мікрофлори і пригнічують умовно-патогенну мікрофлору.

  • Йогурт. Йогурт – одне з найкращих джерел пробіотиків. …
  • Кефір. Кефір – кисломолочний пробіотичний напій. …
  • Квашена капуста. …
  • Кімчі. …
  • Соління. …
  • Деякі види сиру.

Чим підгодувати мікрофлору кишечника?

Найпростіший спосіб підтримати ослаблену мікрофлору кишечника — підселити до неї нових «мешканців». корисні бактерії пробіотики. Найбільше їх міститься в кисломолочних продуктах (кефір, питний йогурт, кисле молоко, сир мацоні) і квашеної капусті.