Тахіні багата вітамінами Е, С, В та мінералами такими, як магній, кальцій, залізо, мідь та фосфор. У ній багато омега 3, 4, 6 та клітковини, а за кількістю в ній кальцію, вона може змагатися лише з жирним жовтим сиром.
Тахіні містить 4 речовини, виключно важливі для імунітету: залізо, цинк, селен і мідь. Вони виробляють білі кров'яні клітини, що знищують мікроби. Регулярне вживання сезамової пасти захищає від сезонних ГРВІ та грипу, прискорює одужання після інфекційних захворювань.
Тахіні – Кунжутна паста. Ароматна, ніжна масляниста маса готується із насіння білого шліфованого кунжуту з додаванням неочищених чорних «кунжутин». на смак тахіні гіркувато-терпка з відтінком солодощі, що обволікає. Цю пасту додають до знаменитих соусів та овочевих страв.
Але слід мати на увазі, що тахіна дуже калорійна і вживання її небажано людям, які дотримуються дієту.