Чи правда, що горіхи треба замочувати перед вживанням? Замочування не допомагає позбутися фітинової кислоти, яка заважає засвоювати залізо, кальцій, цинк та інші мінерали з горіхів. Але це не означає, що є горіхи безглуздо. У них все одно залишається достатньо білка та інших корисних для здоров'я речовин.
Термін замочування для фундука, кедрових, грецьких горіхів, гарбузового та лляного насіння – не менше 7 годин. Мигдаль, пекан, макадамія, бразильський горіх – 8 – 12 годин, зі зміною води. Для кеш'ю – 3-6 годин. Однак якщо перетримати, у цих горіхів зіпсується смак.
Замочування допомагає знизити рівень цієї кислоти та отримати більше корисних речовин. Коли насіння контактує з водою, змінюється їх склад: збільшується кількість вітамінів та антиоксидантів. Відсутність фітинової кислоти допомагає горіхам краще засвоїтися в кишечнику, мінімізує наслідки у вигляді здуття та тяжкості.
Щоб помити волошки в шкаралупі попередньо потрібно перекласти їх в друшляк і промити проточною водою. Так піде пил, бруд. Після цього залити окропом на півгодини, витягнути шумівкою чи ложкою. Якщо воду злити, а не витягувати, то сміття та бруд виявляться на дні разом із горіхами.
В процессе утепления дома или ремонта неизбежно возникает вопрос: где лучше купить качественный утеплитель в…
Barnhouse — це сучасний стиль, який поєднує функціональність з мінімалізмом. Він підходить для котеджів завдяки…
Цветы всегда были и остаются универсальным подарком для выражения любви, уважения и благодарности. Сегодня благодаря…
В современном мире многие сталкиваются с необходимостью мелкого ремонта, сборки мебели или других бытовых задач,…
Сучасний світ, сповнений суєти та постійного інформаційного потоку, часто залишає мало місця для справжнього самопізнання…
Украшения из золота всегда были символом статуса, вкуса и утончённости. Они подчеркивают стиль, добавляют образу…