Стиглі фініки промийте тричі під холодною проточною водою. Особливо ретельно мийте блискучі плоди, тому що на них міститься найбільша кількість воску. Після того, як ви вимиєте фрукти, викладете їх на паперовий рушник, щоб він увібрав вологу.
Як і інші сухофрукти, фініки часто обробляють сіркою або іншими хімікатами, які продовжують термін зберігання сухофруктів, роблять їх глянсовими та привабливішими на вигляд. До того ж, фініки можуть вимочувати у цукровому сиропі.
Застосування фініків у кулінарії У більшості випадків вони стають десертами — плоди вживають у «чистому» вигляді, видаливши кісточку, а іноді «фарширують» горіхами, марципаном чи цукатами. В багатьох країнах фініки прийнято вживати з молоком чи сиром.